אם אני אפנה לקבלת טיפול אצל רופא פרטי בגין נזק מתאונת דרכים מי ישלם את ההוצאות שלי?
בשנת 2010 נכנס לתוקפו חוק ההתייעלות הכלכלית (תיקוני חקיקה ליישום התכנית הכלכלית לשנים 2009 ו-2010), תשס"ט-2009 ושינה לגמרי את כללי המשחק כשהטיל את האחריות למתן שירותים רפואיים הכלולים בסל הבריאות על כתפי קופות החולים והוריד את הנטל מעל כתפי חברות הביטוח.
חברות הביטוח, מצידן, מפרישות מראש אחוזים מתוך הפרמיות הנגבות ומעבירות אותן באופן גלובאלי לקופות החולים. באופן זה נחסכת ההתחשבנות הפרטנית בעבור כל מבוטח ומבוטח.
כיום, תקנון קופות החולים קובע כי הן אינן מכסות הוצאות רפואיות הנובעות מתאונות דרכים.
מכאן תחולק התשובה לשתיים: הוצאות רפואיות בגין טיפולים וייעוצים שנעשו בעבר ישולמו על ידי חברת הביטוח; הוצאות רפואיות בגין טיפולים וייעוצים אשר מתוכננים להיעשות בעתיד יוערכו באמצעות מומחים ויתורגמו להוצאות כספיות. הערכה זו כדאי שתתבצע כדבעי מאחר ואם סיימה לשלם חברת הביטוח את סך הפיצויים, לא תוסיף לשלם עוד, אף אם הוחמר מצבו של הנפגע.
הוצאות רפואה פרטיות ישולמו גם הן, אולם גובהן, טיבן, מידת נחיצותן יבחנו בעין הסבירות. כלומר, כאשר הפגיעה אינה קשה במיוחד, והטיפולים הרפואיים הנצרכים אינם דורשים מומחיות מיוחדת, נראה לכאורה כי אין הצדקה לפנות לרפואה פרטית ועבור טיפולים אלה לא ישולם החזר. אולם אם המבוקש הוא לקבל החזר עבור ייעוץ רפואי בנושא ספציפי שנעשה מידי פעם נראה כי לכאורה אין סיבה שבית המשפט לא יורה להחזיר הוצאה זו.